1. Carib Beer

En sommaröl som är väldigt god när den serveras kyld. Tillverkad i Trinidad och finns i Systembolagets beställningssortiment.

Brödig smak med inslag av ljust knäckebröd, citrus och honung. Serveras vid 6-8°C och är perfekt till rätter av fisk eller skaldjur.

Volymprocent: 5%

Systembolaget: Nr 87718

2. Landsorts Lager

Nynäshamns Bryggeri erbjuder en modern klassiker inom svenskt hantverksöl med sin runda maltiga sötma som balanseras av en välbalanserad beska.

Ölet innehåller inslag av spannmål och örter, vilket ger en unik smakprofil. Detta öl är ett utmärkt val för den som söker något annat än de vanliga lagerölen från de stora bryggerierna och är därför ett perfekt ingångsöl för att prova på hantverksöl.

Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av fisk och skaldjur, vegetariska rätter eller till en buffé.

Volymprocent: 4,4%

3. Coors

Känd från Paramountserien Yellowstone med Kevin Costner i huvudrollen. Bill Coors och Coors Brewing Company var först med att använda aluminiumburkar. Detta ledde till förändring i den globala industristandarden för förpackning av dryck.

Coors har en brödig smak med inslag av citrus och örter. Serveras väl kyld till sallader eller till kryddstarka rätter av fisk eller fågel, gärna med asiatiska inslag.

Volymprocent: 4%

Systembolaget: Nr 1559

4. Pilsner Urquell

Pilsner Urquell, är ett underjäst öl som bryggts sedan 1842 på bryggeriet Plzeňský prazdroj i Plzeň.

Ölet har en maltig smak med inslag av apelsin, honung, örter och ljust bröd. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av ljust kött eller till lamm.

Volymprocent: 4,4%