Systembolagets bästa roséviner 2023

1. M de Minuty 2021

M de Minuty 2021 är en frisk och fruktig rosé från Provence, Frankrike. Det är ett ljust rosévin med en subtil doft av citrus och röda bär. Smaken är frisk och fruktig med en fin balans mellan syra och frukt. Det här vinet passar perfekt som ett sommarvin, och är ett utmärkt val för dem som vill njuta av en härlig rosé på en varm dag.
Systembolaget nr: 2590
Volymprocent: 13%

 

2. Back Tower Organic Pink Bubbly

Black Tower är en välkänd vinproducent som är känd för att producera prisvärda viner. Black Tower rosévin är inget undantag, det är ett fruktigt och lätt drickbart vin som passar bra för en avslappnad tillställning.

Det här vinet har en vacker ljusrosa färg och en doft av röda bär och citrusfrukter. Smaken är mjuk och fruktig med en fin balans mellan syra och frukt. Det finns en subtil sötma i smaken, men det är inte överväldigande. Vinet har en behaglig finish med en lätt kryddig ton.

Det här vinet är mycket mångsidigt och passar bra till en lätt sommarmiddag, picknick eller bara för att njutas av på egen hand. Det är också ett utmärkt vin att servera till bufféer och fester eftersom det är lättdrucket och passar de flesta smaklökar.
Systembolaget nr: 6508
Volymprocent: 8,5%

 

3. Berne Grande Récolte 2019

Berne Grande Récolte 2019 är en klassisk rosé från Provence i Frankrike. Det är ett ljust rosévin med en subtil doft av citrus och röda bär. Smaken är torr och fruktig med inslag av citrusfrukter och jordgubbar. Det här vinet passar perfekt till en sommarmiddag eller en picknick i parken.

 

4. Mulderbosch Rosé

Mulderbosch Rosé är ett friskt och fruktigt vin från Sydafrika. Det är ett ljust rosévin med en doft av röda bär och grapefrukt. Smaken är fräsch och fruktig med inslag av grapefrukt och persika. Det här vinet passar utmärkt till en lättare lunch eller för att avnjutas på en terrass en varm sommardag. Detta rosévin finns även som bag-in-box
Systembolaget nr: 77909
Volymprocent: 12,5%

 

5. Petite Cuvée Madame

Petite Cuvée Madame är en elegant och komplex rosé från Provence, Frankrike. Det är ett ljust rosévin med en doft av röda bär och blommor. Smaken är torr och fruktig med inslag av apelsin och jordgubbar. Det här vinet passar perfekt till en finare middag eller för att avnjutas på egen hand som en aperitif.
Systembolaget nr: 78359
Volymprocent: 12,5%

 

Vill du hellre dricka en kall öl till sommarlunchen så rekommenderar vi att du läser listan på bästa ölen här