Bästa bag in box rödvin 2023

1. Masi Modello Trevenezie

Detta rödvin från norra Italien är tillverkat av en blandning av lokala druvor, inklusive Corvina, Rondinella och Molinara. Vinet har en intensiv rubinröd färg och dofter av mogna röda frukter som körsbär och plommon. Smaken är ungdomlig med inslag av skogshallon, blåbär, örter och lakrits. Mjuk och fyllig med välbalanserade tanniner och en lång eftersmak. Masi Modello Trevenezie är ett utmärkt val för dem som söker efter ett prisvärt och lättillgängligt vin.

Volymprocent: 12%
Systembolaget nr: 2386

 

2. Terre de Mistral Reserve Côtes du Rhône Organic

Detta ekologiska rödvin från södra Rhônedalen är tillverkat av en blandning av Grenache, Syrah och Mourvèdre. Vinet har en djup röd färg och dofter av röda bär, lakrits och kryddor. Smaken är kryddig med inslag av björnbär, skogshallon, svartpeppar, viol och färska örter. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött, eller till smakrika vegetariska rätter Smaken är rik och kraftfull med välbalanserade tanniner och en lång eftersmak. Terre de Mistral Reserve Côtes du Rhône Organic är ett utmärkt val för dem som söker efter ett ekologiskt och smakfullt vin från Rhône-dalen.

Volymprocent: 14,5%
Systembolaget nr: 10682

 

3. The Econic

Detta rödvin från Napa Valley i Kalifornien är tillverkat av en blandning av Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot och Cabernet Franc. Smaken är mycket fruktig smak med inslag av fat, björnbär, plommon, choklad, peppar och vanilj. Vinet har en djup röd färg och dofter av mörka bär, choklad och rostade ekfat. Smaken är fyllig och komplex. The Econic är ett utmärkt val för dem som söker efter ett välbalanserat och smakfullt vin från Napa Valley. Passar bra till grillat lamm eller nötkött. Serveras vid 16-18°C

Volymprocent: 14,5%
Systembolaget nr: 6557

 

4. Mauro Primitivo Alberello


Detta rödvin från Apulien är ganska likt The Econic. Producerat i södra Italien och tillverkat av Primitivo-druvor som odlas på gamla vinstockar med en speciell odlingsteknik som kallas ”Alberello”. Vinet har en intensiv rubinröd färg och dofter av mörka bär. Smaken är mycket fruktig och ungdomlig i smaken med liten sötma, inslag av fat, björnbär, lakrits, blåbär och vanilj. Serveras vid cirka 16°C till rätter av fläsk- eller lammkött, eller till vegetariska rätter.

Volymprocent: 13,5%
Systembolaget nr: 32364

 

5. Chateau Ste Michelle Washington State Syrah


Detta rödvin från Columbia Valley i delstaten Washington är tillverkat av Syrah-druvor som odlas på höjder mellan 600 och 1200 meter över havet. Vinet har en djup lila färg och dofter av mörka bär, peppar och choklad. Smaken är fruktig med fatkaraktär, inslag av björnbär, kaffe, plommon, choklad, kanel och vanilj. Chateau Ste Michelle Washington State Syrah är ett utmärkt val för dem som söker efter ett smakfullt och eleganta vin från Washington State. Passar bra till grillat nötkött och lamm.

Volymprocent: 14,5%
Systembolaget nr: 2562

 

Läs även om den bästa ölen på systembolaget